Hoe wordt een modeshow georganiseerd?

Je hebt vast weleens beelden voorbij zien komen van een modeshow. Prachtige modellen die nieuwe kleding showen aan het publiek onder het toeziend oog van een hele hoop fotografen. Een modeshow is een belangrijk evenement voor een kleding designer. Want door een modeshow worden de nieuwste ontwerpen aan het publiek getoond, uiteraard in de hoop dat de kledinglijn in smaak valt en gekocht gaat worden. Maar hoe wordt een modeshow nu precies georganiseerd? Wat heb je ervoor nodig om een modeshow te organiseren.

De voorbereiding

Allereerst is een modeshow eigenlijk al de eindfase bij een modeontwerper. De modeontwerper ontwikkeld namelijk een kledinglijn en de modeshow is de presentatie van de lijn die de modeontwerper heeft uitgezet. Maar voordat er een modeshow georganiseerd kan worden dan moet er wel een hele hoop gebeuren.

De mediacampagne rondom een modeshow is natuurlijk wel het meest belangrijk. Hoe meer media-aandacht er is hoe beter het voor de show is. Want uiteindelijk gaat het erom dat een kledinglijn de volledige aandacht krijgt. Zonder media-aandacht is het heel lastig voor een modeontwerper om de kledinglijn goed gelanceerd te krijgen.

Daarnaast is het belangrijk dat er goede modellen gescout worden. Modellen die weten hoe ze een catwalk moeten lopen en op een goede manier de kleding aan het publiek moeten tonen. Hier zit behoorlijk veel tijd in. Maar vergeet ook niet alle licht en geluidsmensen die er nodig zijn en technici die de catwalk opbouwen.

De modeshow

Wanneer alle voorbereidingen getroffen zijn is het moment aangebroken dat de modeshow kan beginnen. In de regel is het zo dat de meest belangrijke mensen vooraan zitten. Denk aan de pers, mensen van mode en vakbladen en recensenten. Deze mensen moeten namelijk de kledinglijn beoordelen aan de hand van de presentatie en hier promotie voor maken.

Verder zal er publiek aanwezig zijn bij de modeshow om te kijken wat de modeontwerper ontworpen heeft en het is ook mogelijk bij een modeshow om gelijk al bestellingen te plaatsen als het publiek kleding ziet die naar hun smaak is.

Een modeshow is erg belangrijk voor de modeontwerper want op deze manier kan hij/zij de kledinglijn aan het grote publiek tonen. Dit is belangrijk om een goede kickstart te maken en ervoor te zorgen dat de kledinglijn gelijk alle benodigde aandacht krijgt.

Over

Ik denk dat er in alles schoonheid zit. Wat ‘normale’ mensen als lelijk ervaren, daar kan ik meestal wel iets moois in zien.

Aansluiten